مزایا ومعایب سازه های پیش ساخته ال اس اف: این سیستم که ال اس اف L.S.F نام دارد يكي از شيوه هاي مدرن اجرای سازه مي باشد كه استفاده از آن از سال ۱۹۵۰ در برخی از کشورها از جمله کانادا آغاز گردید، ولی استفاده گسترده از آن از سال ۱۹۹۰ مورد توجه قرار گرفت.کارخانه های این سیستم در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ راه اندازی شد.
واحد تحقيق و توسعه شركت رزين چوب راش موفق به توليد محصول جديدي به نام کنامیت ( فايبر سمنت برد ) گرديده است.
هدف از توليد صنعتي پانل سيمان اليافي در جهت صنعتي سازي ساختمان و دورشدن از ساخت و ساز سنتي مي باشد كه باعث حذف كارهاي اضافي شده و موجب سبك سازي ساختمان مي گردد.
سازه های پیش ساخته ال اس اف چیست؟
اصلی ترین عامل در این سیستم مقاطع فولادی جدار نازک است.این مقاطع ،مقاطع فلزی سرد نورد شده است که با استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه نازک ، شکل دهی می شوند.
✅ مزایا ومعایب سازه های پیش ساخته ال اس اف:
– کاهش مصرف فولاد
– سهولت در مونتاژ و تفکیک اجزا
– سرعت بالای اجرا
– دوست محیط زیست
– امکان افزودن طبقات به ساختمان موجود با توجه به وزن نسبتا پایین تر این سیستم با در نظر گرفتن تمهیداتی امکان افزایش طبقات ساختمان فراهم می گردد
✳️ در سازه های چوبی برای احداث یک ساختمان نیاز به قطع تعداد زیادی درخت می باشد، همچنین برخی از مصالح ساختمانی قابل بازیافت نمی باشد ولی در این سیستم اسکلت فولادی کاملا قابل بازیافت بوده و همچنین برای تولید سازه می توان از فولاد بازیافت شده استفاده نمود.( سالانه حدود ۴۳۵ میلیون تن فولاد در جهان بازیافت می شود که معادل ۱۵۰ برج ایفل در روز می باشد.)
✅معایب سازه های پیش ساخته ال اس اف
– وزن بسیار زیاد و در نتیجه نیاز به فونداسیون و سازه قوی تر و همچنین جذب نیروی زلزله بیشتر
– کند بودن عملیات ساخت § ضایعات زیاد و پرت مصالح
– ایجاد آلودگی و گرد و خاک زیاد در هنگام ساخت و تخریب
–عدم کنترل کیفیت مصالح متصل کننده (ملات) در زمان ساخت اتصالات ضعیف و احتمال ریزش هنگام زلزله و افزایش خسارت جانی و مالی