مزایای ساخت و ساز خشک با فایبر سمنت برد : انتخاب مصالح در ساخت و ساز و خشک بسیار حائز اهمیت می باشد. زیرا برای همه مصالح نمی توان از ساخت و ساز خشک استفاده کرد. فایبر سمنت برد یکی از متریال های نوینی می باشد که در صنعت ساختمان سازی در ساخت و ساز خشک مورد توجه بسیاری از سازنندگان قرار گرفته است. همانطور که در مقالات قبلی به مزایای فایبر سمنت برد اشاره کردیم در این قسمت می خواهیم به مزایای ساخت و ساز خشک با فایبر سمنت برد بپردازیم و بدانیم علت توجه سازندگان به این نوع متریال جدید چیست؟ با ما همراه باشید.
ساخت و ساز خشک چیست؟
امروزه به روش استفاده از فایبر سمنت برد در ساختمان سازی روش ساخت و ساز خشک می گویند. در نصب صفحات فایبر سمنت بر روی نما، دیوار، سقف، کف و غیره از مصالح قدیمی مانند آب، گچ، ملات، سیمان و غیره استفاده نمی گردد به عبارتی نصب فایبر سمنت توسط اسکلت بندی فلزی و پیچ نمودن صفحات بر روی آن انجام می گیرد.
فایبر سمنت برد چه اهمیتی در ساخت و ساز خشک دارد؟
فایبر سمنت برد به عنوان یکی از بهترین مصالح در این سال ها شناخته شده است و همچنین در صنعت ساختمان سازی زیاد مورد استفاده سازندگان ساختمان و مهندسان قرار می گیرد.
همانطور که می دانید فایبر سمنت برد با روش نصب کاملا متفاوت با مصالح قدیمی مانند آجر , سیمان ؛ گچ و … می باشد و همچنین در روند سریع اجرای پروژه تاثیر زیادی دارد. با توجه به فواید و کاربرد زیادی که فایبر سمنت برد در ساخت و ساز خشک دارد در صنعت ساختمان سازی زیاد به کار گرفته می شود.
فایبر سمنت برد یا الیاف سیمانی متشکل از الیاف سلولزی، سیمان و مواد معدنی مانند سیلیس بوده لذا دارای ویژگی های ممتازی مسی باشد که در سایر انواع مصالح ساختمانی دیده نمی شود. امروزه از فایبر سمنت برد در سقف ، نمای بیرئنی،کف ، بام ، دیوارهای داخلی و خارجی استفاده می شود.
فایبر سمنت در ساخت و ساز چه نوع کاربردی دارد؟
در ساخت و ساز خشک کاربرد فایبر سمنت از تنوع بالایی برخوردار است. انواع صفحات سیمانی الیاف دار ساده ، فایبر سمنت برد رنگی، شیاردار، فایبر سمنت بردطرح چوب، طرح چرم، نواری و الواری و تایل در ضخامت های مختلف از ۶ میلیمتر به بالا تولید و عرضه می گردد. فایبر سمنت برد با توجه به ابعاد، طرح و ضخامت آن در بخش های مختلف ساختمان مانند سقف کاذب، کف، بام، دیوارهای داخلی و خارجی و نما بکار رفته و از تنوع رنگ برخوردار می باشد.
فایبر سمنت برد در انواع داخلی و خارجی در بازار در دسترس است. از انواع خارجی فایبر سمنت برد می توان به نمونه های تایلندی آن اشاره نمود که در طرح های چوب، چرم و دکوراتیو تولید و در قسمت های مختلف از جمله نمای ساختمان های ویلایی مدرن، سقف های دکوراتیو و دیوارهای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین صفحات سیمانی الیاف دار ساده در قسمت های سقف،کف و دیوارهای داخلی جهت زیرسازی که معمولا با پوشش نهایی دیگری پوشانده می شود بکار می رود. برای نصب این متریال افراد متخصص از ساخت و ساز خشک استفده می کنند و این روش جایگیزین ساخت و ساز به روش سنتی که با ملات سیمان بود شده است و باعث سرعت بخشیدن به کارها شده.
استفاده از فایبر سمنت برد در ساخت و ساز خشک چه مزایایی دارد؟
- در ساخت و ساز خشک نیازی به تمیز کاری نیست ، بدلیل اینکه مانند مصالح سنتی از آب و چیز دیگری استفاده نمی شود و همچنین نخاله های ساختمانی بسیار کم است.
- این محصول در کارخانه تولید میشود و فاقد هر گونه مشکلات مصالح سنتی می باشد و رطوبت نمی پذیرد.
- ضخامت دیوارها ، سقف و کف از مصالح سنتی در فایبر سمنت برد کمتر است بنابراین بر مساحت فضا بیشتر افزوده میشود.
- از فایبر سمنت برد می توان به عنوان زیر سازی محیط های مرطوب مانند حمام ، آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده نمود. با توجه به روش نصب صفحات سیمانی الیاف دار سطح دیوار تراز بندی بوده لذا در مواقع کاشی و سرامیک کاری نیازی به ترازبندی سطح زیرین نمی باشد.
- در روش نصب ساخت و ساز خشک مراحل خشک شدن نازک کاری حذف شده است بنابراین بر سرعت افزایش کار اضافه می شود.
- صفحات فایبر سمنت برد در برابر رطوبت بسیار مقاوم است بنابراین در دیوارهای مرطوب مانند حمام ، آشپزخانه ، استخر و سرویس بهداشتی بهترین گزینه می باشد.
- هزینه فایبر سمنت برد نسبت به مصالح قدیمی کمتر است و برای سازندگان علاوه بر اینکه با کیفیت تر هستند بسیارمقرون بصرفه می باشد.
تاریخچه ساخت و ساز خشک در ایران
تکنولوژی ساخت و ساز خشک بیش از یک قرن قدمت دارد و در تکنولوژی ساخت اکثر قریب به اتفاق کشورها نهادینه شده است. اما هنوز حتی در سطح دانشگاههای ایران اطلاعات کافی در مورد تکنولوژیهای جدید ساخت موجود نیست. دروس دانشگاهی ما محدود به مصالح سنتی همچون سنگ، سیمان، آجر، چوب، آهن و گچ هستند. بنابراین وقتی با یک دانشجو اینگونه در مورد فناوری روز دنیا برخورد میشود، نمی توان انتظار داشت که عامه مردم با این سیستم آشنا باشند. لذا ضعف دانش فنی اولین مشکل توسعه و همگانی شدن استفاده از این تکنولوژی است. به موازات، در اجرا نیز مشکل شناخت وجود دارد، چرا که کمبود نیروی کار ماهر موجب کاهش تقاضا میشود.
به ویژه اینکه مهندسان و ناظران بخش ساختمان هم به دلیل عدم شناخت کافی، توان کنترل سرعت و کیفیت کار را ندارند. متاسفانه در سال ۱۳۷۴، کل کسانی که در ایران با سیستم ساخت و ساز خشک آشنا بودند به ۱۴ نفر نمیرسیدند. اما امروز حدود ۶ هزار نفر به صورت مستقیم در این تکنولوژی فعالیت میکنند و سالانه نیز حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد نیروی کار دارد. البته هنوز در مقایسه با نیروی کار فعال در روشهای سنتی ساخت و ساز و همچنین به نسبت کل نیروی انسانی موجود در کشور این میزان رقم اندکی است.