دستورالعمل نگهداری و نصب فایبر سمنت : آیا به دنبال راهکاری مدرن، مقاوم و زیبا برای نمای ساختمان خود هستید؟ شرکت کنامیت با افتخار خدمات نصب فایبر سمنت را به شما ارائه میدهد. با بهرهگیری از تیم مجرب و استفاده از بهترین مواد اولیه، ما تضمین میکنیم که نمای ساختمان شما نه تنها زیبا و جذاب باشد، بلکه دوام و مقاومت بالایی نیز داشته باشد.
فایبر سمنت یک گزینهی عالی برای نمای ساختمانهاست که مزایای زیادی از جمله مقاومت در برابر آب، آتش و حشرات دارد. این متریال با دوام و کمهزینه به شما امکان میدهد تا نمایی شیک و مدرن داشته باشید که نیاز به نگهداری کمی دارد و در برابر شرایط جوی مختلف مقاوم است.
چرا کنامیت؟
تجربه و تخصص: تیم ما با سالها تجربه در نصب فایبر سمنت، آماده است تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.
کیفیت بالا: ما از بهترین مواد اولیه و تکنیکهای مدرن استفاده میکنیم تا نمایی با کیفیت و زیبا برای شما بسازیم.
خدمات پس از فروش: شرکت کنامیت همیشه در کنار شماست. ما پس از نصب نیز با خدمات پس از فروش عالی همراه شما خواهیم بود.
با انتخاب شرکت کنامیت، شما نمایی بینظیر و با کیفیت خواهید داشت که ماندگاری و زیبایی را برای سالها به ارمغان میآورد. همین امروز با ما تماس بگیرید و اولین قدم را برای داشتن نمایی مدرن و مقاوم بردارید!
برای مشاهده لیست قیمت فایبر سمنت برد و همینطور طراحی و اجرای فایبر سمنت برد با شرکت کنامیت تماس ۰۱۷۳۴۳۳۹۴۷۶ و ۰۱۷۳۴۳۳۸۴۲۳ حاصل نمایید.
دستورالعمل نگهداری و نصب فایبر سمنت
۱-نگهداری : ابتداً بلافاصله پس از ورود فایبرسمنت به محل کارگاه حتما باید در انبار سرپوشیده به دور از نور آفتاب و رطوبت و باران تا زمان مصرف نگهداری شود.
۲ -حتماً در نمای بیرون موقع استفاده از فایبر سمنت از پروفیل M در دو طرف و پروفیل v در وسط استفاده شود و روی پروفیل M لاستیک یا فوم آنتی UV چسبانده شود روی پروفیل M به هیچ وجه از پروفیل مخربAاستفاده نگردد . (شکل۱)
۳ -عدم استفاده از سازه مخرب A که در گذشته مرسوم بوده است .
۴ -روش اجرا پیچ کردن روی سازه M : پیچ ها در حد انتها طولی روی پروفیل M به فاصله ۵, ۱۵ ,۳۵ سانتیمتر از انتهای فایبرسمنت قرار میگیرند(شکل۲).
۵ -هنگام کاشی کاری و درز دو طرف کاشی آخر منطبق باشد با انتهای فایبرسمنت و بندکشی با ماده الاستومر انجام شود.
نقشه بستن پیچ های فایبر سمنت روی سازه های V وM(شکل۲)
هر ردیف حداقل ۱۱عدد پیچ مطابق نقشه برای طول ۲۴۴ سانتیمتر
شرح علمی دستورالعمل نگهداری و نصب فایبرسمنت برد:
پنلهای سیمانی پس از نصب در نمای ساختمان بطور مداوم و یکنواخت در تمام سطح معرض تابش افتاب یا بارش باران و برف قرار دارد بنابراین این باور اشتباه را بوجود اورده است که نگهداری پنلها سیمانی بسته بندی شده در هوای ازاد و غیر مسقف نبایستی صدمه ایی به آنها وارد کند زیرا این ورق ها باید در نهایت در معرض آفتاب و باران در نما قرار گیرد. این استدلال کاملا غیر فنی و غیر اصولی میباشد زیرا در بسته فایبرسمنت عوامل جوی مانند آفتاب و باران به قسمتهای در مجاور هوای آزاد قرار دارد و به لبه های فایبر سمنت اثر نموده و در وسط بسته پالت فایبر سمنت تغییر رخ نمی دهد (در صورتی که در مکانی غیر مسقف و در هوای ازاد، روی هم انبار و نگهداری شوند بطور یکسان شرایط جوی به همه قسمتها اعمال نشده وهمین امر باعث می گردد.
به همین علت ابعاد بیرونی قطعه تغییر می نماید و در اثر این تغییرات تنش های داخلی شدید ایجاد میگردد رطوبت لبه های فایبر سمنت نسبت به وسط قطعه کم و زیاد گردد تا بتدریج دچار ترک و اعوجاج شوند) مع الوصف چنانچه پنلهای فوق در مکانی مسقف و سرپوشیده قرار گیرند یا در نمای ساختمان نصب شوند به دلیل انکه شرایط جوی بطور کامال یکسان و یکنواخت زیرا این ورقها روی هم چیده شده و عوامل جوی در وسط بسته بندی اثری نمی گذارد شرایط نگهداری مورد نظر و فنی را در این خصوص مطابق آنچه که در شرایط فروش و پیش فاکتور و حتی در فاکتور اعلام شده باید رعایت گردد در غیر اینصورت هرگونه مشکلی پیش آید به عهد خریدار خواهد بود .
توضیح :
فایبرسمنت در اثر تغییرات رطوبت تغییر اندازه می دهد هنگام خشک شدن جمع می شود و در هنگام خیس شدن افزایش طول می دهد و این تغییرات به اعوجاج و ترک خوردن تبدیل می گردد.
مقدمه
کلیه مواد بخصوص مصالح ساختمانی که دارای حدالاستیک کمی میباشد درصورت بوجود آمدن تنش داخلی تا حدی مقاومت نموده و از حد ارتجاعی خود که گذشت ، ترک خوردن و تغییرشکل شروع میشود و فایبر سمنت برد هم از این مقوله جدا نمی باشد .
بنابراین کار مطالعاتی و محاسباتی زیادی روی این ماده برای جلوگیری از بوجود آمدن تنش داخلی غیر مجاز در آن انجام شده که شرح مختصر آن در ذیل می آید:
فایبر سمنت نسبت به بقیه متریال نماسازی ارزانترین و مناسبترین میباشد .
درصورتیکه آنرا بشناسیم و دستورات فنی لازم را هنگام نصب بکار ببندیم ، مناسبترین راه، را به ما نشان می دهد لذا آشنائی با خواص فایبرسمنت لازم می باشد.
فایبر سمنت ماده ای است که قدرت جذب و دفع رطوبت دارد و در ازای هر ۱ %جذب رطوبت به مقدار ۰٫۱mm/m تغییر اندازه میدهد و درصورتیکه رطوبت جذب نماید ،افزایش طول پیدا میکند و درصورت دفع رطوبت به همان مقدار کاهش طول پیدا میکند.
درصورتیکه دو انتهای فایبر سمنت به سازه ای ثابت بوسیله پیچ نصب شده باشد معایب زیر حاصل میگردد :
۲-استفاده از M و V در نمای ساختمان : کاهش طول در اثر از دست دادن رطوبت مانند تابش شدید آفتاب و امثال آن باعث جمع شدگی در فایبرسمنت میگردد و در درون قطعه کشش ایجاد می شود بعلت آنکه پیچ های انتهائی تا لبه ورق فایبر سمنت حداکثر ۲سانتیمتر بیشتر فاصله ندارد در صورت عدم امکان جابجائی باعث ترک خوردن فایبرسمنت از محل پیچ میگردد.
-در اثر جذب یا دفع رطوبت به میزان ۲٫۵ %افزایش یا کاهش طول فایبرسمنت به قطر ۱۰mm تا ایجاد تنش ۱۴٫۳۵kg/cm میرسد نیروی فشاری حاصل از افزایش طول را بدون
قوس برداشتن و کمانه کردن تحمل نماید ولی لازم به ذکر است که در همین حال نیز مقدار نیروی g*30*14.35=430kgبه هر پیچ وارد می شود که اکثراً پیچ ها تاب نیاورده
بریده یا هرزمیگردند و اتصال فایبر سمنت توسط پیچ ها به سازه از بین می رود و در صورت دفع رطوبت پیچ های کناری تماماً ترک می خورند .
در صورتیکه استفاده از سازه M این تنش را حداکثر به m – 1.5-1kg/cm می رساند (مقدار رطوبت و تغییر شکل حرارتی تاثیری در مقدار نیرو نخواهد داشت)
در این حال فایبر سمنت سالم مانده و به پیچ های اتصال حداکثر ۳۰kg-45 نیرو وارد می شود که قابل تحمل می باشد و سازه و نما فایبرسمنت میتواند سالیان سال با کیفیت خوب دوام داشته باشد .( شکل ۱ )
در روش های گذشته شرکتهای وارد کننده فایبر سمنت براساس دستور العمل های سال های دهه ۱۹۸۰ روش کاری اعلام نمودند که شامل نوار مش و رویه مالی مختلف میباشد درست است که جذب آب و رطوبت را کم می کند و لی به صفر نمی رساند حتی تغییرات انقباض و انبساط سازه های فلزی و فایبر سمنت همیشه وجود دارد این عمل فقط باعث پوشاندن ترکهای حاصل از تنش ها آن میگردد ولی در روش پیشنهادی این واحد تحقیقاتی این تنش ها به حداقل رسیده و نه تنها ایجاد ترک نمی شود بلکه قطعه فایبر سمنت و سازه فلزی در کمال نرمش در کنار هم باقی مانده و تنش متقابل بهم وارد نیاورده و مجموعه ای مستحکم و بادوام ایجاد می نمایند این روش حاصل کار تحقیقاتی واحد تحقیق و توسعه این شرکت می باشد که بطور دائم در فکر بهتر و ساده تر نمودن و رفع معایب کار می باشد.
۳-علت عدم استفاده از سازه مخرب A که در گذشته مرسوم بوده است:
بنظر میرسد یکی از دلایل عدم استفاده از سازه های M و V همراه بودن سازه مخربA با آنها می باشد زیرا به علت پهنای زیاد این سازه معمولا یا به سازه M پیچ می شوند و یا بدون فاصله و تنگاتنگ پیچ ها سازه مخربA روی سازه M قرار می گیرد که در این صورت کیفیت خوب و مناسب سازه M را از بین میبرد و مخصوصاً هنگامی که بعلت رطوبت تنش فشاری بوجود میاید و سازه مخربA مانع از جابجائی شده و تنش های یک سازه ثابت را در فایبرسمنت بوجود میاورد بدین لحاظ پیشنهاد میگردد با حذف سازه مخربA و نصب لاستیک یا فوم آنتی UV یکطرف چسب دار روی سازه Mاز خاصیت جابجائی و کاهش تنش های بخوبی استفاده گردد.
همچنین درمورد کاشی کاری و سرامیک نیز میبایست درزهای کاشی ها منطبق بر درز بین دو ورق مجاور باشد که در آن محل نیز توسط همان ماده الاستومر کاشی، بند کشی گردد.
۴-روش پیچ کردن روی سازه M و V :
زیرا انقباض و انبساط در شرایط مختلف در سمنت برد در دو جهت xوy صفحه حاصل می شود توسط استفاده از سازه M و V توانستیم تنش های حاصل از این انبساط و انقباض در یک جهت (X )حذف نمائیم اما تنش ها در جهت عمود به این محور بوجود میاید چون پیچ ها پشت سر هم و به فواصل ۳۰cm می باشد در جهت محور y ها این تنش ها وجود دارد چون سازه M در این جهت انعطاف پذیر نمی باشد
ولی فاصله پیچ ها مساوی هستند دارای فواصل ۳۰cm می باشند این نیرو ها از دو طرف در جهت عکس وارد شده تنش حاصل در پیچ ها صفر خواهد بود ولی در انتهای سمنت برد چون از جهت مقابل نیروی وارد نمی شود بنابراین در آخرین فاصله پیشنهاد میگردد پیچ ها به فاصله ۱۰ و ۲۰ و الباقی ۳۰سانتیمتر باشد. تا بدین ترتیب تنش های حاصل آخرین اتصال را به ۱/۳ تقلیل داده و از ایجاد ترک در گوشه های فایبر سمنت جلو گیری گردد .(شکل ۲)
همچنین روی سازه های M از لاستیک یا فوم یک طرف چسب دار ۳-۴میلیمتر استفاده گردد ، میبایست دو ورق مجاور حداقل ۳-۴میلیمتر از هم فاصله داشته باشند مطابق شکل ذیل .
لذا پیشنها میگردد که حتما در دو طرف (۱۲۲سانتیمتر) فایبر سمنت ، از سازه M استفاده گردد زیرا این سازه با شکل مناسب طراحی شده به منظور استفاده در اتصال فایبرسمنت و امکان جابجائی تنش کمی را فراهم میسازد و دیگر معایب ذیل به وجود نمیاید :
۱ -۴-ترک در محل پیچ ها در فایبر سمنت ایجاد نمی شود .
۲ -۴-فایبر سمنت در شرایط بسیار سخت رطوبتی و حرارتی متورم نمی شود .
۳ -۴-کاشی نصب شده روی فایبر سمنت از آن جدا نمیشود و ترک نمی خورد .
۴ -۴-پیچ های انتهائی هرز نمی گردد و از جای خود خارج نمی شود .
۵ -۴-دوام طولانی و زیبائی نما بعلت عدم تنش در فایبر سمنت و سازه آن طولانی می باشد .
۶ -۴-استحکام فوق العاده در هنگام بروز زلزله یا طوفانهای شدید بعلت عدم وجود تنش های داخلی .
۷ -۴-حداقل هزینه نصب و حذف کارهای اضافی برای عدم جذب یا دفع رطوبت .