انواع سیمان و کاربرد آن : سیمان چیست؟ سیمان مادهای است که دارای نیروهای چسبنده میباشد دیگر مواد جامد را به هم متصل میکند و به شکل جامد و با دوامی در میآورد. سیمان یکسری مواد معدنی پودری شکل میباشد که حاوی آهگ یا سنگ گچ است که زمانی که با آب ترکیب میشود، خمیر و چسبی را تشکیل میدهد که زمانی که سفت میشود به یک ماده سخت و شکننده تبدیل میشود. از سیمان به عنوان بند در ساخت بتن، ملات و گچ استفاده میشود.
سیمان دو نوع طبیعی و مصنوعی دارد:
سیمانهای طبیعی شامل سیمان رومی، سیمان سنگشکن میباشد که از سنگهای سیمانی طبیعی درست شده است.
سیمانهای مصنوعی آن دسته از سیمانهایی هستند که در کارخانه تولید شده اند، برای مثال سیمان پرتلند و سیمانهای دیگر.
از سیمان به طور گسترده در ساختمان سازی و مهندسی عمران استفاده میشود مخصوصا در زمانهایی که به مقاوت بالا نیاز است. که شامل اتصالات پلها، اسکله، ماندگاری و پایداری دیوارها، برجها و در ساختارهای بزرگتر مثل پلهای معلق، سیلو، دودکش استفاده میشود. و همچنین در سازههایی که در معرض آب قرار میگیرند مثل سدها و مخازن کاربرد دارد.
سیمان یک ماده چسبنده است که بین مواد سنگدانهها پیوند و اتصالی را ایجاد میکند. با توسعه فناوری، کیفیت و انواع سیمان گسترش یافته است. سیمان انواع مختلفی دارد که برای کارهای ساختمانی مختلفی استفاده میشود.
انواع سیمان و کاربرد آن
سیمان در حالت کلی و با توجه به نوع مکانیسم سخت و سفت شدن به دو نوع تقسیم میشود.
- سیمان هیدرولیک
- سیمان غیرهیدرولیک
براساس انواع اصلی که سیمانها دارد و با توجه به ویژگیهای آن ها سیمان انواع مختلفی دارد.
سیمان نوع یک: این نوع سیمان پرتلند معمولی است که برای مصارف معمولی استفاده می شود. و ویژگی های خاصی هم ندارد. عمده مصرف آن در ساخت و روسازی پیاده رو و جاده و پل های بتن مسلح، راه آهن، لوله های اب و ملات ساختمان های بنایی می باشد.در حالت کلی می توان گفت هر جایی که در خطر مجاورت با سولفات ها نباشد از این نوع سیمان استفاده می گردد.
سیمان نوع دو: این نوع، نسبت به نوع یک مرغوبیت بیشتری دارد و در مواردی استفاده می شود که در مقابل حملات سولفات های معتدل، احتیاط لازم باشد. سیمان نوع دو، کندتر از نوع یک میگیرد و حرارت کمتری تولید میکند. از این سیمان در ساختمان های پرحجم استفاده میشود که در هنگام گرفتن حرارت کمتری ایجاد شود و حجم بتن کمتر شود.
سیمان نوع سه: این نوع سیمان در حقیقت همان سیمان نوع یک است که به شدت آسیاب شده است. و در مدت کمتر از یک هفته مقاومت زیادی را به دست می اورد. و لازم به توضیح است که مقاومت هفت روزه آن همان مقاومت ۲۸روزه سیمان نوع یک است. و حرارت بیشتری هم در هنگام گرفتن تولید میکنند. زمانی از این نوع استفاده میشود که بخواهند قالب را زودتر بردارند. در هوای سرد هم میتوان از این نوع استفاده کرد که مدت زمان لازم برای محافظت از بتن ریخته شده کمتر میشود و سیمان نوع سه به سیمان زودگیر معروف است.
سیمان نوع چهار: این نوع در هنگام گرفتن حرارت بسیار کمی تولید میکند و در جایی استفاده میشود که مقدار حرارت تولید شده اهمیت داشته باشد. این سیمان دیر تر می گیرد و در ساختمان های حجیم بتنی استفاده میشود. همچنین در ساختمان های پرحجمی مثل سد های وزنی بتنی به علت حجم زیاد و افزایش درجه حرارت گرفتن بتن بسیار خطرناک است و برای پایین نگه داشتن درجه حرارت سیمان، سیمان نوع چهارم را که به ان سیمان دیرگیر هم میگویند، استفاده میگردد.
سیمان نوع پنج: سیمان ضد سولفات یا نوع پنج،زمانی استفاده میشود که بتن در مقابل سولفات ها باشد. و زمانی که خاک و یا اب زیر زمینی که در تماس با ساختمان بتنی اند مقدار زیادی املاح سولفات داشته باشد،این نوع سیمان به کار میرود.
شرکت کنامیت موفق به توليد محصول جديدي به نام ( فايبر سمنت برد ) گرديده است. هدف از توليد صنعتي پانل سيمان اليافي در جهت صنعتي سازي ساختمان و دورشدن از ساخت و ساز سنتي مي باشد كه باعث حذف كارهاي اضافي شده و موجب سبك سازي ساختمان مي گردد.
طراحی و تولید فایبر سمنت برد دارای استاندارد های خاصی می باشد که شرکت کنامیت توانسته است انواع فایبرسمنت در قالب فایبرسمنت طرح چوب ، فایبرسمنت ساده ، فایبرسمنت طرح آجری و فایبرسمنت رنگی را تولید نماید. نمای فایبر سمنت برد یکی بهترین و لوکس ترین نما ها در جهان محسوب می شود.